cover

Иновациони центар  (ИЦЕФ)

Електротехничког факултета Универзитета у Београду

ЗА САРАДНИКЕ ИЦЕФ-А
Корисничко име:


Шифра:
Идеја
Визија

Због свог научног и стручног наследја Србија ће као члан ЕУ постати главни регионални технолошки центар југоисточног дела ЕУ. Као највећа образовна институција у домену електротехнике у југоисточној ЕУ, ЕТФ це производити значајан број младих стручњака који могу осигурати технолошки примат Србије у региону и значајну улогу у ЕУ.

Мисија

Мисија ИЦЕФ-а је да у сарадњи са ЕТФ-ом омогући даље научно и стручно образовање најперспективнијих и најактивнијих младих стручњака на стратешким темама који ће својим знањем, идејама и деловањем у Србији, ЕУ и остатку света осигурати да Србија постане регионални лидер по броју инвестиција, стартупова, патената и научних радова из области деловања ЕТФ-а.

Стратешки циљеви ИЦЕФ-а

Усмерити ИЦЕФ на научно и стручно усавршавање младих кадрова и кроз њих оспособити ИЦЕФ за кључне стратешке пројекте и инвестиције из ЕУ и света:

Индиректно ће то привући и многе друге инвеститоре. Земља која има високу технологију је врло атрактивна, а са друге стране то значи да ће ови млади људи који дипломирају најбоље послове добијати овде. Добијаће да раде и остајаће овде, да плаћају порез држави и овде ће да праве фамилије, и овде ће да имају своју децу.” – проф. Бранко Ковачевић, декан ЕТФ, изјава за Б92 дата поводом посете фирме Мубадала из УАЕ, једног од највећих светских инвеститора у високе технологије, Октобар, 2013.

ideja